Header Ads

Müller Cecília ÚJ, MINDENT elsöprő bejelentése: NAGYON durva változások jönnek az ISKOLÁKBAN 2 HÉT MÚLVA! EZEK az ÚJ szabályok lépnek életbe:


A diákok és pedagógusok védelmében szúrópróbaszerű ellenőrzéseket rendelt el Müller Cecília tisztifőorvos. Ez azt jelenti, hogy az ország bármely oktatási intézményében bármikor megjelenhetnek a járási hivatalok illetékesei és ellenőrizhetik a járványügyi óvintézkedések betartását – írja a Magyar Nemzet.
A legfontosabb szabályokat rögzítő, folyamatosan aktualizált intézkedési terv az Oktatási Hivatal honlapján olvasható. Íme a főbb szabályok:
A tanítási órákon és foglalkozásokon lehetséges, de nem kötelező a szájmaszk viselése, a közösségi terekben viszont mindenkinek el kell takarnia az arcát.Jó idő esetén lehetőség van a tanórák udvari megtartására;Kerülni kell az osztályok keveredését,Fel kell függeszteni az úszásoktatást, délutáni sportköröket, énekkari és egyéb szabadidős foglalkozásokat, illetve el kell halasztani a rendezvényeket (ünnepség, bál, kulturális programok).A nevelőtestületek főként az online térben szervezik meg az értekezleteiket és szakmai megbeszéléseiket.
Szülő vagy más kísérő nem léphet be az iskolába, csak kivételes esetekben, ilyenkor külön engedély szükséges.Október elsejétől az iskolába való belépés előtt kötelező a lázmérésRészletes előírás készült az iskolai, óvodai helyiségek, eszközök, felületek fertőtlenítő takarításának menetéről is.-írja a https://pestisracok.hu/
loading...