Header Ads

MOST ÉRKEZETT: Orbán Viktor bejelentette: KIKÉNYSZERÍTIK A maszkviselést..! - ITT vannak az operatív törzs LEGÚJABB döntései:


Orbán Viktor szombaton reggel az operatív törzs ülésén kezdett. Az egészségügyi védekezést tekintették át. Az ülés után a miniszterelnök videón jelentkezett be és a következő bejelentéseket tette:
Több mint 10 ezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet „A lélegeztetőgépek rendben vannak”. A kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre, ellátatlanul egyetlen magyar sem marad, ha elkapja a vírust. – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök ezek után kijelentette: A szerdai kormányülésre több döntést is előkészítettek. “Ki szeretnénk valahogy kényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amit a maszkviselésre, boltok, közlekedési eszközök használatára kidolgoztunk, azt ki is tudjuk kényszeríteni. Tisztelettel kérjük az embereket, tartsák be ezeket a szabályokat, de ha nem tartják be, most már szankciókat kell hozzá kötnünk.” – mondta. További bejelentések: Az iskolákat tudják működtetni, 3 iskola van zárva és 16 óvoda, a többi többé-kevésbé működik.
Október 1-jétől az iskolai belépéskor kötelező lázmérés lesz. Közel van ahhoz a kormány, hogy döntsön a koronavírus tesztek hatósági áráról. Az influenza elleni önkéntes védőoltás az egész országban ingyenes lesz. Az operatív törzs ülése után Orbán Viktor a gazdasági szakemberekkel tárgyal, mert mint mondta, elsődleges az életek védelme, de az is fontos, hogy az ország működőképessége fennmaradjon, a vírus nem béníthatja meg újra Magyarországot.
loading...