Header Ads

ITT az ÚJ BOTRÁNYT kavaró eljárásrend!! Már teszt sem kell, hogy hivatalosan koronavírusosnak minősítsen a háziorvos, mert.. - Ön egyetért az ALÁBBI új szabályozással?


Új eljárásrendet adott ki hétfőn a járvány kezelésére Müller Cecília tisztifőorvos és Kásler Miklós, az egészségügyért felelős miniszter – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Eszerint PCR-tesztet kötelezően csak abban az esetben kell kérni, ha a páciensnek vannak tünetei, ezen felül pedig koronavírus-fertőzött területen járt, vagy szoros kapcsolatban volt egy igazolt fertőzöttel.
AZ ELJÁRÁSREND ALAPJÁN A FERTŐZÉST PCR-TESZT NÉLKÜL, A MUTATOTT TÜNETEK ALAPJÁN IS MEGERŐSÍTHETI A HÁZIORVOS,
azonban a különböző módon diagnosztizált betegek nyilvántartása eltérő.
Így vagy úgy, az esetet jelenteni kell a központnak, de amíg a PCR-teszttel igazolt fertőzötteknél a betegség kimenetelét – meggyógyult vagy meghalt –, illetve a kórházból történt elbocsátás idejét is fel kell tüntetni, ha valakit csak tünetek alapján diagnosztizáltak, akkor a fentieket nem kell jelenteni.
Ugyanígy a tünetek alapján diagnosztizáltak, azaz valószínűsített fertőzöttek esetén a beteg otthoni elkülönítésére a háziorvos utasít. Hatósági intézkedésre ugyanis csak a teszttel igazolt fertőzöttek esetén van mód.
loading...