Header Ads

HIVATALOS: Orbán Viktor bejelentette a magyarországi vírustesztek hatósági árát, és ez még nem minden: - Önök megvennék ennyiért?


Orbán Viktor bejelentette a vírustesztek hatósági árát és az új szigorításokat! A szerdai kormányülésen ismét áttekintették a járványhelyzetet, a döntésekről a miniszterelnök a Facebookon számolt be. Íme a pontos részletek:
Az első hullámmal szemben csatát nyert az ország, most a második hullámmal kell szembenézni, de már felkészültebben a korábbiaknál. A MÁSODIK HULLÁM A SZAKEMBEREK SZERINT DECEMBER-JANUÁR SORÁN ÉRI EL A CSÚCSPONTJÁT, EGÉSZEN ADDIG FOLYAMATOSAN VÉDEKEZNI KELL. “Van egy haditervünk, ami arról szól, hogy miként lehet megvédeni az időseket és hogyan lehet meggyógyítani a betegeket, és közben fenntartani az ország működőképességét” – monda a miniszterelnök.
A döntések: a kormány kötelezővé teszi a maszk használatát új helyeken: mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási irodákban. A tesztek hatósági ára 19.500 forint, ennél többet nem lehet elkérni értük. A szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni. A kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat, valamint fenntartja a teljes körű látogatási tilalmat a kórházakban és az idősek otthonában.
Október 1-jétől kötelező lesz a testhőmérséklet mérése tanároknak és diákoknak is az intézményekbe való belépéskor. Orbán Viktor ismét nyomatékosan kért mindenkit a szabályok betartására. A rendőrséget utasította a belügyminiszteren keresztül, hogy szigorúan tartassák be a szabályokat, a szabályszegőket pedig büntessék meg.
Elmondta még, hogy az egészségügyet felkészítették, a ma rendelkezésre álló több mint 10 ezer ágyas kapacitást kétszeresére vagy háromszorosára is tudják növelni, és egy vezénylési terv alapján orvosokat és ápolókat is tudnak küldeni a megfelelő helyekre. – jelentette ki a kormányfő. Forrás
loading...