Header Ads

Készíts orbáncfű olajat és sok betegségre lesz ellenszered!


Az orbáncfű egy nagyon hasznos gyógynövény, melynek magassága akár 1 méter is lehet. Rétek és legelők területén, de akár erdős, füves részeken is megterem az utak mentén. Jótékony hatásainak köszönhetően világszerte használják a gyógyászatban.

Az orbáncfű olaj hatásai:
erős antibakteriális hatása van
vírusellenes
gombaölő
gyulladáscsökkentő hatású
Hajra

Nagyon jó hatással van a hajra, segít csökkenteni és megakadályozni a haj zsírosodását. Közben táplálja a gyökereket és elősegíti a haj növekedését. A hajat erőssé és ellenállóvá teszi a környezeti ártalmakkal szemben. Segít megszüntetni a korpásodást. Ajánlott 15 percig alkalmazni a száraz, nem megmosott hajon, heti 2 alkalommal.
Arca és bőrre
Az arcon lévő problémákkal hatékonyan harcol, így a pattanásokkal és a mitesszerekkel képes felszámolni. Rendszeres használatával a bőr egészséges és tiszta marad, megszünteti a hegesedést, az ekcémát, a herpeszt és a kisebb karcolásokat, horzsolásokat is képes gyógyítani.
Használata:
Napi 1-3 alkalommal alkalmazzuk a kívánt területen, vékony rétegben.Használatát követően ne tegyük ki a bőrt közvetlen napfénynek néhány órán keresztül, ez fontos, ha nem szeretnénk foltokat látni a bőrünkön.
Egyéb hatások

A haj és a bőr csodatétele mellett kezeli a különböző hüvelyi fertőzéseket, gyorsítja a visszér gyógyulását, az aranyér, az izomfájdalom és az ízületi gyulladással szemben is hatékony. Hüvelyi fertőzés esetén egy tampon végére csepegtessünk pár csepp orbáncfű olajat, helyezzük fel a tampont 2 órára, majd távolítsuk el. Más betegségek esetében az érintett testrészen kell alkalmazni.
Orbáncfű olaj receptje
Hozzávalók:
100 gramm orbáncfű virág
1 liter olívaolaj

Elkészítése:
Hagyjuk száradni a virágokat egy éjszakán át, majd tegyük átlátszó üvegbe őket és öntsük rá az olívaolajat. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni a palackot 40 napon át. Alkalmanként ellenőrizzük, hogy minden virágot ellepjen az olívaolaj. A 40. nap elteltével szűrjük át a keveréket és lezárást követően tároljuk hűtőszekrényben.
Szerző: tudasfaja.com
loading...