Header Ads

Itt a Szedd magad eperföldek 2020-as országos listája!


Idén is megnyitják előttünk kapuikat a Szedd magad eperföldek. Kiváló lehetőség ez azoknak, akik nem tudnak maguknak termeszteni és szeretnének igazi hazai epret enni, nem pedig leemelni a boltok polcairól a külföldről behozott terményeket, amelyek íze aligha hasonlítható össze a magyaréval.

Időkorlátozás a földeken
Felmerülhet az élelmiszerüzletekben, patikákban megszokott idősávok kérdése is az eperföldekre vonatkozóan. A szabályozás itt sem teljesen egységes, van, ahol a földeket reggel 9 és 12 óra között csak 65 év felettiek látogathatják, utána estig pedig csak a 65 év alattiak. Az Erdbeerland-Hungária Kft. földjein idősávozás nincs érvényben.
Maszk és távolságtartás
Mivel időnként tömeg alakulhat ki a földeken, nagyobb a fertőzés kockázata, mint máshol. Az eperföldek által hozott szabályokban egyelőre sok a bizonytalanság, a meghozott szabályozások megyénként és üzemeltetőnként is eltérhetnek, ezért fontos az indulás előtti tájékozódás.
A maszk használata a fizetés idejére mindenhol kötelező, ám akad, ahol ezt a belépéstől a fizetés végig magán kell tartania az embernek, hogy minél kevesebb legyen a fertőzés kockázata. Természetesen maszk hiányában egy sállal vagy kendővel is eltakarható az arc.
Az Erdbeerland-Hungária Kft. a maszk kötelező használatát csupán a fizetés idejére írta elő, ez vonatkozik hat Budapest környéki földre is, így Pomázon, Budakalászon, Pilisvörösváron és Érden is ez a szabály él. Az eperföldek mindenhol felhívják a figyelmet arra is, hogy kötelező a minimum kétméteres távolságtartás az emberek között. Ez alól kivételt képeznek az egy háztartásban élők.
Lássuk az országos listát!
IDE KATTINTVA megtekintheted!
loading...