Header Ads

Kitilthatják az iskolákból a mobiltelefonokat? Mutatjuk a pontos részleteket: - Mi a véleménye erről?


A legfrissebb becslések szerint a középiskolások 95 %-a teljes tanítási idő alatt bekapcsolt állapotban tartja magánál a mobiltelefonját.

Úgy tudni, hogy egyes tankerületekben már egyeztettek arról, hogy az iskolákból ki kell tiltani a mobiltelefonokat, mert zavarják a tanítási órát, és elvonják a diákok figyelmét. A mobiltelefonok kitiltásának ötlete nem új keletű, már évekkel ezelőtt is volt róla szó és számos országban már be is vezették azt, például Francia és Olaszország egyes iskoláiban sem lehet bevinni a telefonokat a tanterembe.

Elképzelhető, hogy egy ilyen intézkedés kapcsán tízezrek mennének újra az utcára, hogy kifejezzék nemtetszésüket. A probléma megoldásának halogatása és a drasztikus lépések elkerülése érdekében ajánlunk egy egyszerű megoldást.

A tanári asztal melletti mobiltartóban lenémított állapotban várják a telefonok a legközelebbi szünetet. Aki nem teszi be, és óra alatt használja, annak a tanár elveheti a telefonját, és az igazgatónak leadva csak a szülő kérheti vissza.

Ez ellen kinek van kifogása?
forrás
loading...