Header Ads

12 fok és havazás?! Teljesen megbolondult az időjárás - ez jön most


Még a meteorológusok is döbbenten állnak előtte.

Viharos széllel indult a hétfő, a délutáni órákra pedig már egy hidegfront is érkezik, melynek környezetében az északnyugati irányba forduló szelet viharos, az Észak-Dunántúlon erősen viharos (akár 80-100 kilométer/órás) széllökések is kísérhetik. Kora délutánig az ország északi felén szórványosan, majd később már délebbre is nagy területen várható eső, zápor. Ráadásul kettős fronthatás miatt fájhat a fejünk.

Bár az esti órákra a front átvonultával átmenetileg csillapodik a légmozgás, kedden napközben azonban az északi országrészben ismételten erősen viharossá fokozódik a szél – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden reggel még több helyen lehet eső, a Dunántúlon akár zivatar is. A hegyekben havas eső is előfordulhat. Még ekkor is nagy területen viharos, az északi megyékben erősen viharos lesz a szél, a délnyugati országrészben lehet a leggyengébb a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 7 és 13 fok között valószínű.

Szerdán általában több órára kisüt a nap, de emellett nagyobb területen is eleredhet az eső. Csekély eséllyel ugyan, de síkvidéken is előfordulhat havas eső. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, időnként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Csütörtökön hajnalban az északkeleti tájakon gyenge havazás is előfordulhat. Reggel még főként délen jellemző lehet az eső, később viszont már csak kevés helyen fordulhat elő kisebb csapadék. Napközben sokfelé várható néhány órás napsütés. Az északi megyékben erősödhet meg a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2, napközben plusz 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken kicsit visszaesik a maximumhőmérséklet - plusz 3 és 10 fok között valószínű. Szombaton is tartja magát a 10 fok, vasárnap ismét felkúszhat a hőmérő higanyszála 12 fokig, de kisebb eső előfordulhat.

(Infostart)
loading...